open
close

Hey jij daar! Jij wilt later toch ook een baan waar geen dag hetzelfde is?
Waar je met je handen én je hoofd aan de slag kunt?
Dan is de opleiding tot trucktechnicus écht iets voor jou!

Als trucktechnicus van Mercedes-Benz Trucks werk jij aan de grootste en krachtigste voertuigen die je op de weg tegenkomt. Trucks die tot wel 250 ton voorttrekken. Die met een dik zescilinderblok van 625 pk menig sportwagen in de schaduw zetten. Daarover gesproken, in onze Mercedes-Benz trucks vind je de meest geavanceerde technologie die rechtstreeks uit de Formule 1 komt. Mercedes-Benz trucks zitten sowieso vol met de modernste technieken. En als trucktechnicus krijg jij de kans om hiermee te werken. Waar je aan moet denken? Wij hebben bijvoorbeeld de eerste truck zonder zijspiegels, maar mét een camerasysteem. En onze truck kan zelf remmen, versnellen en sturen. Ook bevatten onze trucks de nieuwste data-technologie, waarmee jouw werk veel meer inhoudt dan met olie aan je handen sleutelen.
Iedere dag is dus interessant en leerzaam!

CARRIÈRE

Als volwaardig lid van een hecht team ga je iedere dag weer nieuwe uitdagingen aan. Als trucktechnicus stel je diagnoses, voer je reparaties uit en verzorg je het onderhoud aan Mercedes-Benz trucks. Jij en je collega’s zorgen er samen voor dat de trucks zo snel mogelijk weer de weg op gaan. Zo houden jullie de transportsector en dus onze economie draaiende. Daar staat een goede beloning tegenover. En wees maar niet bang dat je zelf stil komt te staan. In de dagelijkse praktijk van de Mercedes-Benz truckdealers leer je als trucktechnicus steeds bij. Bovendien kun je deelnemen aan verschillende interne opleidingen van Mercedes-Benz Trucks. Zo kun je je blijven ontwikkelen en doorgroeien binnen onze organisatie. Mogelijkheden genoeg dus!

Opleiding

Zie jij dit wel zitten? Dan is een van de volgende mbo-opleidingen iets voor jou: Bedrijfsautotechnicus (Niveau 2, 2 jaar), Eerste Bedrijfsautotechnicus (Niveau 3, 3 jaar) of Technisch Specialist Bedrijfsauto’s (Niveau 4, 4 jaar). In deze opleidingen leer je over bedrijfsautotechniek en elektrotechniek. Op welk niveau je kunt instromen, hangt af van je vooropleiding. Bovendien kun je kiezen uit verschillende leerwegen. Via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) ga je één dag in de week naar school en werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf of organisatie. Bij de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) volg je lessen op school en loop je verschillende keren stage in de beroepspraktijk. In beide gevallen kun je ervaring opdoen bij een Mercedes-Benz truckdealer. Daar bieden speciaal opgeleide leermasters je de best mogelijke begeleiding. Dus er is altijd iemand die je de kneepjes van het vak wil leren.
En het beste van alles? Je werkt met echte trucks!

Scholen

Automotive College
(ROC Midden Nederland)

Structuurbaan 6
3439 MA Nieuwegein

Contact

Michel Pauwels

0900 400 30 02

Meer info en aanmelden

Deltion College

Mozartlaan 15
8031 AA Zwolle

Contact

Jan Dorenveld

038 850 30 00

Meer info en aanmelden

Noorderpoort Automotive

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

ROC Nijmegen

Energieweg 25
6541 CW Nijmegen

ROC van Amsterdam

Tempelhofstraat 80
1043 EB Amsterdam

Contact

Andries Bruinsma

020-5791437

Meer info en aanmelden

ROC van Twente

De Sumpel 4-6
7606 JJ Almelo

Contact

Rob Klein Holkenborg

0546 809 700

Meer info en aanmelden

ROC West Brabant

Terheijdenseweg 350
4826 AA Breda

Contact

Joost Brand

076 573 34 44

Meer info en aanmelden

Summa College

Automotive Campus 50
5708 JZ Helmond

Contact

Rick van der Velden

06-31675361

Meer info en aanmelden

Techniek College

Scheepsbouwwerf 1
3089 JW Rotterdam

Contact

Arnold Makel

010-2070900

Meer info en aanmelden

Open dagen

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over de opleidingsmogelijkheden? Hieronder vind je een overzicht van open dagen op scholen, zodat je al jouw vragen kan stellen en een weloverwogen keuze kan maken.

Datum School Locatie Tijdstip Meer info

Toon meer data

Wil je niet alleen een kijkje nemen bij een van de opleidingen, maar ook bij een erkend leerbedrijf (of organisatie)? Dat kan! De Mercedes-Benz truckdealers laten jou met alle plezier zien hoe het er in de praktijk aan toegaat. Dus als je dit graag wilt, neem dan contact op met de Mercedes-Benz truckdealer bij jou in de buurt.

Site by Alsjeblaft!